Filmzaal 2: Presentaties

Dit jaar is er opnieuw een kolom met korte en langere presentaties over diverse onderwerpen onder leiding van Monique van Dusseldorp. De vorm is afwisselend. Een enkele keer een lange presentatie, maar ook drie of vier korte presentaties van 10–15 minuten met ruimte voor vragen vanuit de zaal. De presentaties komen na afloop op de site van het NL Media Event. Filmzaal 2 is beide dagen gereserveerd voor Monique.

11.30 – 13.00  uur:  Toolschool Mojo, Your Favorite App
Werk je het liefst met Filmic pro en LumaFusion of zweer je bij Imovie en hoe handig is de titelgenerator? Mojo’ers Wytse Vellinga van Omrop Fryslan Loes Wielheesen (RTV Oost en genomineerd voor NL Award Jong Talent) en omroep West-verslaggever en Camjo & Mojo Anita Janssen showen al hun tips en tricks om goed en snel video content te maken. 

14.00-16.00 uur Podcasts, je eigen radiobubbel of….
Podcasts mogen zich in een steeds grotere belangstelling verheugen en zijn lang niet meer alleen voor de liefhebbers. Waaraan voldoet een goede podcast en bovenal, hoe bereik je je publiek met deze pareltjes? Annick van der Leeuw, eindredacteur podcasts van BNR vertelt hoe deze omroep de podcast heeft omarmd, wat ze ervan geleerd heeft en wat de toekomstverwachtingen zijn. Marjolein Knol van RTV Drenthe maakte twee podcasts, waaronder de eerste podcasts van het DvhN. Zij vertelt over haar ervaringen en hoe moeilijk/makkelijk het is om een podcast te beginnen. 
Michiel Veenstra is DJ bij NPO 3FM. Daarvoor werkte hij bij diverse landelijke omroepen als 538, KINK FM en Radio Veronica. Naast zijn radiowerk deelt Michiel zijn liefde voor muziek, gadgets, Disney en andere zaken via social media. Dit doet hij op een geheel eigen manier, door naast radio onder meer te vloggen en de laatste jaren ook fanatiek te podcasten. Elger van der Wel, die met zijn podcast Wie is de Mol?: Trust Nobody vertelt hoe uitdagend het is om nieuwe luisteraars te binden, omdat traditionele manieren als social media niet echt werken.