Filmzaal 4: Trends en innovaties

11.30– 13.00 uur: Trends en innovaties
BNNVARA BIKL Met BIKL worden de Bereik-, Impact-, Luister- en Kijkcijfers op een plek overzichtelijk verzameld. Ook clicks, views en fans worden inzichtelijk gemaakt, want totaalbereik is tegenwoordig meer dan alleen luister- en kijkcijfers. Projectleider/producentowner Jesse Verdellen kent alle ins en outs van BIKL en geeft een toelichting.

Tech- en media-expert Elger van der Wel laat zien welke innovaties in de journalistiek en media voor ons interessant zijn. Daarnaast is hij op SXSW in Austin geweest en praat hij ons bij over de laatste trends.

14.00-16.00 uur: Multiplatform Storytelling
De training Multiplatform Storytelling speelt in op de behoefte om via alle uitzendkanalen op de juiste manier te communiceren met video/beeld. Immers, elk social-mediakanaal heeft zijn eigen kenmerken, betekenis en doelgroep en die behoeven allemaal een andere aanpak. Het onderwerp kan hetzelfde zijn, maar communiceren op Facebook vraagt nu eenmaal om een andere aanpak dan bijvoorbeeld op LinkedIn. Je moet keuzes maken en wel voor je begint te filmen. De training Multiplatform Storytelling onder leiding van Mike Warmels (Character Media) helpt om die keuzes vooraf te kunnen maken.