Filmzaal 2: Presentaties

Dit jaar is er opnieuw een kolom met korte en langere presentaties over diverse onderwerpen onder leiding van Monique van Dusseldorp. De vorm is afwisselend. Een enkele keer een lange presentatie, maar ook drie of vier korte presentaties van 10–15 minuten met ruimte voor vragen vanuit de zaal. De presentaties komen na afloop op de site van het NL Media Event. Filmzaal 2 is beide dagen gereserveerd voor Monique.


11.30 – 13.00 uur: Al Jazeera: The Future of News is Now. More Stories on More Platforms
Het netwerk Al Jazeera is een van de meest innovatieve mediabedrijven wereldwijd. Met een stoutmoedig online only strategie AJ+ die helemaal gericht is op nieuwe storytelling formats heeft het bedrijf de wereld verrast en is het in staat gebleken om een nieuw publiek te trekken met belangrijke onderwerpen. De nieuwe manier van werken trekt veel jongeren. Dr. Yaser Bishr, Al Jazeera’s global executive director of digital media, vertelt over de inspanningen om die veranderingen te bewerkstelligen en hoe Al Jazeera de toekomst tegemoet treedt.

14.00 – 15.30 uur: So Social

Maken jullie al stories? Deze mobiele, beeldvullende en visuele verhalen zijn het he-le-maal, op Facebook en Instagram. Maar ook websites als de NYtimes en NRC stappen over naar dit format en niet zomaar: Stories zijn ideaal voor behind the scenes shots en bovendien hét perfecte middel om jouw mediamerk of programma op een toegankelijke manier te presenteren. Ready, set, Insta Stories! Kirsten Jassies toont voorbeelden. Judith Leussink vertelt waarom zij zo enthousiast is over verticaal filmen
en de mogelijkheden van de story’s. 
Camjo'er en mojo'er Anita Janssen maakt bijna dagelijks ultra korte video's die de tekst op bv twitter ondersteunen. Zij laat een aantal super scorende socials van Omroep West zien en vertelt aan de hand van de kijkcijfers wat voor conclusies je daaruit kan trekken en Albertine Piels van Hackastory sluit af en geeft een korte inleiding over handige tools om direct mee aan de slag te gaan.


15.30 – 16.45 uur: Beyond Facebook Pages
Social media-redacteur/community-manager Stephanie Nijssen (RTV Noord) vertelt hoe ze Facebook-groepen en -communities gebruikt om op betekenisvolle wijze verbinding te maken met ons publiek. Begin februari bezoekt ze de Facebook Community Summit in Londen en  neemt de hoogtepunten mee in haar presentatie. Wat doet NOS op 3 op Facebook? Jonna ter Veer weet daar alles van en bericht ook over de toekomstplannen van NOS op 3.